Dissabte, 4 De Juliol De 2020
Diputat Garriga, 3 Noves de Segre, Les Valls d'Aguilar - 25795
Telèfon: 973-387086
Fax: 973-387085

Els pobles

12/12/2006

ArgestuesACCÉS

Per arribar a Argestues cal prendre la carretera que des de Noves s'enfila per la vall de Pallerols. El poble es troba a vuit quilòmetres de Noves.

DESCRIPCIÓ

Nucli situat en un replà a mitja alçada del vessant meridional de la vall de Pallerols, format per un nombre reduït de cases de gran tamany amb era adossada i coberta de doble vessant, originàriament de llosa rogenca, substituïda progressivament per materials moderns i pissarra gallega. El llogaret havia romàs abandonat durant anys i recentment s'ha recuperat en gairebé la seva totalitat com a residència rural. L'església es troba a l'extrem meridional del poble.

CONTEXT HISTÒRIC I CULTURAL

El primer esment documental del lloc d'Argestues data de l'any 904. A partir d'aquest moment el topònim apareix amb periodicitat a la documentació dels segles X, XI i XII. A començaments del segle XVI l'indret forma part de la vall d'Aguilar del quarter de Castellbò, dins del vescomtat de Castellbò. A mitjan segle XIX Argestues formava part de l'ajuntament de Noves i hi vivien tretze habitants.

ELEMENTS PATRIMONIALS PROPERS

Santa Coloma d'Argestues - Fossa de Plan - Cabanell - Roures d'Argestues - Fòssils de l'era primària.

Telèfon: 973387086Mapa Web